2020-10-08 15:17:52• hírek • Refszatmár.eu

Hatvanas lelkipásztort köszöntöttek

Hatvanadik életévét tölti ma Győrbíró Sándor kiskolcsi lelkipásztor, a Szatmári Református Egyházmegye katekétikai előadója. Örömét szolgatársaival osztotta meg az októberi közigazgatási gyűlésen.

Az ünnepelt hirdetett Igét ma 10 órától a Láncos templomhoz tartozó Kálvin János Gyülekezeti Házban a 23. zsoltár első 4 verse alapján: „Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy. Vessződ és botod megvigasztal engem.”

Nemcsak teremtőnk, királyunk van, hanem pásztorunk, aki mindenről gondolkodik, amire szükségünk van. Testi él lelki táplálékkal tart, az imádság csendes vizénél felüdülhetünk, velünk van, és megvidámít minket. Ő nem kerget, hanem vezet bennünket, és még a halál árnyékának völgyében is ott van, és elűzi a halálfélelem madarait. Ezért nem félünk, mert Isten kegyelme és szeretete szárnyai alatt tudhatjuk magunkat. – mondta az ünnepelt.

Király Lajos esperes és Nagy Erika egyházmegyei misszió előadó is szeretetteljes szavakat intézett a hatvanadik életévét betöltő szolgatárs felé, ugyanakkor köszöntötték Dohi Wilhelm Arnold szamosdobi lelkipásztort is, akinek nemrég született meg Dohi Wilhelm Bence nevezetű elsőszülött fia. Isten éltesse őket örökké! Az esemény az aktuális ügyek átbeszélése után szeretetvendégséggel zárult.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: